Friday, January 18, 2013

Hvilket bensinkort skal man velge?

Bensinkort

Først av alt - hva er et bensinkort? Kort fortalt er det et kredittkort man bruker når man handler bensin, hvor man får penger tilbake på kortet. Hvor mye man får tilbake, og på hvilke stasjoner det gjelder, avhenger av hvilket kort det er snakk om.

Vi har tidligere diskutert hvilket kort som er norges beste bensinkort. DinSide gir Flexi Visa en førsteplassen i kategorien, på grunn av at man får 4% tilbake og ikke låser seg til én bestemt stasjon. Men dette er utdatert informasjon - Flexi Visa tilbyr ikke lenger bensinrabatt. De prøvde seg på dette markedet, men måtte gi tapt - sannsynligvis gikk de for hardt ut med å gi så mye penger tilbake på alle bensinstasjoner.

Her er en oppdatert liste over bensinkort.

Ser man på denne ser man at det bare er 365Direkte, Ikano Visa og Shell Mastercard som holder stand. Av disse kortene er det kun Ikano Visa som ikke krever at man benytter en viss bensinstasjon - de gir 1% overalt. Men de gir 2% på Shell stasjoner, så det lønner seg ekstra å fylle på Shell. 365.no derimot gir mer penger tilbake, hele 3,65% (derav navnet) - men da utelukkende om du fyller på Esso. Og ja, Shell Mastercard holder seg til Shell stasjoner selvsagt - de gir 40øre/literen i såkalt Trumf Bonus.

Alt i alt syntes vi at 365.no fremdeles går av med seieren, da man faktisk får cash back, ikke trumf poeng - og man får mest tilbake av alle kortene - 3,65% - kjører man f.eks. 40000km i året med et forbruk på 0,6 på mila (Volvo V60 f.eks.) så sparer man ca. 2000,- kr i løpet av et år i bensinkostnad.

Fyll bensin på søndager

Et siste tips er å alltid fylle bensin på søndager - da bensinen da er på sitt billigste. Mandag morgen økes den med 1-2 kr og så faller den gjevnt og trutt utover uken. Så å fylle på mandager bør man iallefall ikke gjøre, om man tenker økonomi.

No comments:

Post a Comment